
Malzemeler:
2 buyuk patlican
patlicanlari kizartmak icin biraz siviyag
Ic malzemeleri:
1 kuru sogan
1 dis sarimsak
1 domates
1 yemek kasigi salca
200 gr kiyma
1 yemek kasigi sivi yag
tuz, karabiber, pulbiber
1/2 su bardagi rende kasar peynir
Uzeri icin:
1 yemek kasigi salca
tuz
sos kivamina gelecek kadar su ilavesi
1/2 su bardagi fazladan rende kasar peyniri
bir tutam dogranmis maydanoz
Yapilisi:
Patlicanlari soymadan 3-4 mm kalinliginda uzunlamasina dilimleyin. Icinde 1 yemek kasigi tuz koydugunuz suda 20 dakika kadar acisinin cikmasi icin bekletip suyunu suzun.
Diger taraftan sogani ve sarimsagi ince dograyip icinde 1 kasik sivi yag olan tavaya koyup hafifce kavurun. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Sonra kucuk dogranmis domatesi de ekleyip soteleyin. Tuzunu biberlerini, 1/2 su bardagi rende kasari ve 1 yemek kasigi salcayi da ilave edip atesten alin.
Patlicanlarin sivi yagda altini ustunu kizartin. Azaldikca yag ilavesi yapin. Sonra hazirladiginiz bu ici patlicanin uzerine 1 kasik koyarak dar kenarindan sarin. Firin kabina dizin. Diger patlicanlari da bu sekilde hazirlayin. Uzerlerine biraz kasar serpip, suyla tuzla salcayi karistirarak hazirladiginiz sostan da ortalarina birer kasik koyun. 180 derece isitilmis firinda yarim saat pisirip, dogranmis maydanoz serperek servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.