Malzemeler:
4 su bardagi un
4 yemek kasigi (tepeleme) bugday nisastasi
220 gr. tuzsuz tereyagi
1 cay bardagi siviyag
1+1/4 su bardagi pudra sekeri
1/2 su bardagindan biraz az sut
Kakaolu tarafına sonradan ilave için:
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Beyaz hamura sonradan ilave için:
1 yemek kaşığı vanilya
Yapilisi:
Tereyagini yumusatin, elinizle tereyagi, siviyag, sut, vanilya esansini karistirip 4 su bardagi unu ve 4 yemek kasigi nisastayi ilave edin. Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. beyaz kalacak yarısını 1 kaşık vaniya ile tekrar yoğurun.
Diğer yarısını başka bir kaba alarak 3 yemek kaşığı dolusu kakao ve 2 yemek kaşığı pudra şekeriyle ve yarım çay bardağı süt ilavesiyle yoğurun. Tepsiyi yaglayarak, ceviz büyüklüğünde bir parça beyaz hamurdan koparıp yuvarlayın, sonra da kakaolu hamurla aynı şeyi yapıp iki küçük yuvarlak hamuru birleştirip iki renk karışımını yuvarlayın. Üzerine çikolata parçası koyun. Uzerini bastirmadan oylece tepsiye dizin. 160 derece isitilmis firinda kizarmadan kokusu cikana kadar pisirin. (Kizarmadigi icin dokununca yumusak oluyor ama onemli degil, sogudugu zaman disi sertlesiyor, ici ise yumusak agizda dagilan bir kivamda oluyor).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.