
Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
30 Ekim 2010 Cumartesi
Ankara Tava
Malzemeler:
5 su bardagi arpa sehriye
200 gr yagsiz dana eti
2 yemek kasigi (tepeleme) salca
10 bardak kaynar su
3 kasik sivi yag
tuz
Yarim cay kasigi pul biber
Yapilisi:
Etleri mumkun oldugunca kucuk dograyin. Tencereye 3 kasik yagi koyarak etleri suyunu cekene kadar kavurun. Salcayi, tuzu, biberi ve kaynar suyu ilave edip karistirin. Su kaynarken sehriyeleri ilave edip karistirin, kisik ateste kapagini kapatarak suyunu cekmesini saglayin. Ara sira tencerenin dibinde yapisip hamur olmamasi icin karistirmak gerekiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.