
Malzemeler:
100 gr kıyma
2 sivri biber
1/2 kırmızı dolmalık biber
2 domates
2 su bardağı şehriye
12 bardak su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Arzuya göre tuz
1/2 çay kaşığı acı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
3-4 dal maydanoz
Yapılışı:
Bir tencereye yağı koyup küçük doğranmış biberleri yumuşayana kadar kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu salıp sonra iyice çekene kadar kavurmaya devam edin. Naneyi de aroması iyice karışması için ilave edip bir iki dakika kavurun. Suyu çıkacak kadar ince rendelenmiş domatesleri, tuzu, kırmızı ve karabiberi ekleyip 12 bardak kaynar suyu ilave edin. Bu karışım tam kaynayınca 2 bardak şehriyeyi içine atıp bir defa karıştırın. Şehriyeler hafif dirice kalana kadar (Al dente) pişirip ateşten alın. Ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Bir dilim limon ve kızarmış ekmekle servis yapın.
Çorbanız nefis görünüyor, bende severim şehriye çorbasını ellerinize sağlık.
YanıtlaSil