Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
22 Ocak 2008 Salı
Yesim'in hindistan cevizli tavuk panesi
Malzemeler:
4 adet tavuk gogus eti
2 cirpilmis yumurta
yarim ekmek (parcalayicida iyice ufalanmis)
yarim su bardagi hindistan cevizi
tuz, karabiber, kirmizibiber,pul biber
kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
Ekmegi parcalayarak elde ettiginiz galeta ununa hindistan cevizini, karabiber, kirmizi biber, pul biberi katin, karistirin. Tavuk gogsunu iki cm eninde 7-8 cm boyunda seritlere kesin, tuzlayin. Tavuk seritlerini once cirpilmis yumurtaya sonra hindistan cevizli baharatli ekmeklere batirip bastirarak uzerinin iyice kaplanmasini saglayin. Kizgin yagda kizartip sicak sicak ketcapla beraber servis yapin. Partiler icin cok pratik, cocuklar da bayiliyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.