Hamur malzemeleri:
350 gr un
125 gr tereyagi
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi pudra sekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
(gerekirse 1-2 kasik daha un ilavesi yapilabilir)
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
2.5 su bardagi su
1 yemek kasigi limon suyu
1 kucuk parca limon kabugu
(Sekerle suyu 5 dakika kadar kaynatin, limon kabuguyla limon suyunu da icine atip 3-4 dakika kaynatip atesten alip hafif sogumaya birakin.)
Gullerin uzerine koymak icin:
1 kase butun ceviz ici
Uzerine surmek icin:
1 cirpilmis yumurta sarisi
Ic malzemeleri:
Iri kirilmis 1/2 su bardagi kavrulmus ceviz
1 cay kasigi tarcin
Yapilisi:
Hamur malzemelerinin hepsini elle karistirarak yogurup ele yapismayacak bir hamur elde edin. Gerekirse fazladan 1-2 kasik un ilave edin. Merdaneyle 1 avuc kadar hamuru alip 2-3 mm inceliginde acin. Su bardagiyla hamurdan daireler kesin. 4 daireyi alip her biri birbirinin yarisini ortecek kadar tek bir yonde ust uste koyun. Birlesme yerinin sadece orta kismina parmakla hafifce bastirip, boydan hepsinin uzerine gelecek sekilde cevizli tarcinli icten koyun. Bir uctan baslayip hepsini birlestirerek rulo yapin. Daha sonra ruloyu ortadan ikiye kesin, kesilen kisimlari elinizle buzup kenarini da gul yapragi gibi hafifce disariya kivirin. Kesilen kisim alta gelecek sekilde yaglanmis tepsiye dizin. Her 4 dairelik rulodan 2 tane gul elde edeceksiniz. Ortalarina da yanmamalari icin 5 dakika suda bekletilmis yarim cevizi bastirin. Uzerine cirpilmis 1 yumurta sarisi surup 180 derece isitilmis firina koyup, kizarana kadar pisirin. Pisince sicak tatliya ilik surubu dokun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.