
Malzemeler:
2 yemek kasigi sivi yag
1 koyun budu (rostoluk dana eti de olabilir)
2 dogranmis sogan
4 dis ince dogranmis sarimsak
1 corba kasigi salca
tuz, karabiber, kirmizibiber,
pul biber, kekik, kimyon,
1 defne yapragi
Yarim su bardagi kirmizi sarap
Arada ilave etmek icin kaynar su
Sosu icin:
1 yemek kasigi un
1 bardak tenceredeki etin suyundan
Kivami yumusatmak icin soguk su
Yapilisi:
Firina dayanikli tencerenin icine eti butun olarak koyup, ocagin uzerinde sivi yagda altini ustunu cevirerek hafifce kizartin. Kizartma esnasinda ayni tencerenin icine soganlari ve sarimsaklari da ekleyip pembelestirin. Daha sonra salcayi, tuzu, baharatlari, defne yapragini, tencerenin dibini 2 parmak kaplayacak kadar kaynar suyu ilave edin. Isitilmis firina koyup 220 derecede ustu acik olarak 30 dakika pisirin. Sonra isiyi 180 dereceye dusurup kapagini kapatin. Ara sira suyunu kontrol ederek, azaldikca kaynar su ilave edin ve suyundan etin uzerine dokun. Yaklasik 2 saat pisirin. Etin pismesine yarim saat kala 4'e bolunmus patatesleri de ilave edin sosundan da uzerine dokerek patatesler yumusayana kadar pisirin. Eti servis tabagina alip kenarina da patatesleri yerlestirdikten sonra tenceredeki sudan 1 bardagini ayirip kalanini et ve patateslerin uzerine dokun. Diger yandan kucuk bir tavaya 1 kasik unu koyup hafifce kavurun ve 1 bardak etten ayirdiginiz suyu telle karistirarak dokun. Kivamin dokulebilir kivamda olmasi icin soguk su ilave edin. Servis tabagindaki rostonun uzerine hazirlamis oldugunuz bu sosu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.