
Malzemeler:
4 patlican
200 gr kiyma
2 sivri biber
1 buyuk kuru sogan
1 dis dogranmis sarimsak
1 domates
2 yemek kasigi salca
kizartmak icin sivi yag
tuz, karabiber, kirmizibiber
Sosu:
1 kase yogurt
1 dis dovulmus sarimsak
1 yemek kasigi sivi yag
kirmizi biber
1 cay kasigi salca4-5 yemek kasigi su
tuz
Suslemek icin:
2 yufka
(Yufkadan kalin kenari 3 cm olacak kadar kucuk ucgenler kesin. Cop sisis uzerine sade yufkayi sarip sisi cikarin, kizgin yagda kizartin. Patilcanlari hazirlayip tepsiye koyunca ortada yuvarlak bosluk birakip kenarlara cicek gibi yufkalari yerlestirin. Ortasina da sarimsakli yogurdu dokup, yogurdun uzerine salcali kirmizi biberli yagdan gezdirip servis yapin - ben bu asamayi unutup yogurtsuz servis yaptim!)
Yapilisi:
Patlicanlari alaca soyup 1-2 cm kupler halinde dograyip tuzlu suyun icinde acisinin cikmasi icin yarim saat bekletin. Sonra icinde 1-2 cm kizgin sivi yag olan tavaya atip kizartin. Servis tepsisine alin. Ayri kucuk bir tavada kucuk dogranmis soganlari, ince dogranmis biberleri kavurun. Kucuk dogranmis domatesi ilave edin, biraz pisince salcayi ve 1 su bardagi suyu tuzu baharatlari ilave edin. Patlicanlarin uzerine dokup, hafifce karismasini saglayin. Uzerine kizarmis yufkalari dizip, ortadaki bosluga sarimsakli yogurt ve kirmizi biberli yag gezdirip servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.