
Malzemeler:
2 su bardagi nohut
3 yemek kasigi sivi yag
500 gr kemikli kuzu eti
2 kuru sogan
3-4 sivri biber veya 1 dolmalik biber
3 domates
3 yemek kasigi salca
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi pul biber
tuz
Yapilisi:
Benim yaptigim yontemle yaparsaniz aksamdan nohutlari islatmaya gerek kalmiyor. Nohutlari yikayip 2-3 tatli kasigi tuzla beraber 10 dakika kapagi kapali olarak kaynatip, atesten alip suyuyla beraber yarim saat bekletirseniz daha pratik, ayni sonucu alirsiniz. Bu haslanan suyu dokmeniz gerekiyor.
Sogan ve biberleri kucuk kucuk dograyip sivi yagda yumusayana kadar kavurun. Irice kesilmis kemikli etleri ilave edip etleri de biraz kavurun. Sonra kucuk dogranmis domatesleri ilave edip 2 dakika da oyle pisirin. Salcayi ve tencerenin yarisina kadar kaynar suyu, karabiber, pul biber ile birlikte ilave edin. Tuzunu et pismeye yakin koyun, sertlesmemesi icin. Duduklu tencerede yarim saat etleri pisirip etler yumusayinca suzulmus nohutlari ilave edin. Biraz daha su ilave edin, tuzunu da ekleyin. Kapagini ortup 5 dakika orta ateste duduklude pisirin. Normal tencerede cok daha uzun surer. Her 5 dakikada bir nohutlari ezilmemesi icin kontrol edin. Yaklasik 10 dakika sonra yumusakligina bakarak atesten alin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.