Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
21 Haziran 2009 Pazar
Gozleme ekmek
Hamur malzemeleri:
500 gr. un
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
kulak memesi yumusakligina gelecek kadar sut ilavesi (hic su kullanmadan sadece sutle yumusacik, bembeyaz hamur oluyor.)
Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyup ortasini acip icine sutten biraz dokerek mayayi koyup mayayi eritin. Butun hamur malzemelerini karistirip sut ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. (Ben butun malzemeleri ekmek makinasina koyup hamuru orada hazirliyorum.) Yumurta buyuklugunde bezelere bolun ve her parcayi yufka gibi acin. Hamuru ikiye katlayin ortadan kesin, iki kare ortaya cikiyor boylece. Teflon tavada yagsiz olarak altini ustunu pisirin. Her gozlemeden sonra tavayi suya tutup cok isinmamasini saglayin. Piser pismez, catala batirdiginiz kucuk bir kalip tereyagini sicak gozlemenin uzerinde gezdirip yagin surulmesini saglayin. Dilimlere keserek yemek yaninda ekmek olarak servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.