Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
25 Eylül 2009 Cuma
Hindistan cevizi kremali ve curry baharatli tavuk
Malzemeler:
8 adet tavuk budu fileti (kemiksiz)
3 yemek kasigi siviyag
1 dis sarimsak
1/2 havuc
2 cm rendelenmis taze zencefil, ya da 1 cay kasigi toz zencefil
rendelenmis 3 cm boyunda limon otu (lemongrass)
1 cay kasigi toz zerdecal
1 dolmalik biber
2 kucuk aci kirmizi sivri biber
1 cay kasigi toz kisnis (coriander)
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi curry baharati
1 kutu konserve hindistan cevizi sutu
Yapilisi:
Tavuk filetlerini kup kup dograyin. Tencereye yagi koyup, kucuk dogranmis kirmizi aci biberleri, ince tarafiyla rendelenmis sarimsagi, zencefili, limon otunu ve havucu ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra irice dogranmis dolmalik biberi de ilave edin. Bir iki dakika daha pisirip, tavuklari ilave edin. Tavuklarin uzerine kalan baharatlari da ilave edip biraz kavurun. Sonra Hindistan cevizi sutunu de ekleyip karistirin ve yaklasik yarim saat kapagi kapali olarak, kisik ateste pisirin. Pirinc pilavi ile servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.