
Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
22 Ekim 2011 Cumartesi
Yesim'in Binbir Baharatli Pilavi
Malzemeler:
2 su bardagi basmati pirinci
4 su bardagi kaynar su
100 gr kiyma
2 su bardagi bezelye
1 su bardagi kucuk kucuk dogranmis havuc, yesil fasulye, karnabahar, brokoli karisimi
3 yemek kasigi ince uzun dogranmis kabuksuz badem
2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi
2 cay kasigi tepeleme tuz
1/2 cay kasigi pul biber
1/2 cay kasigi tatli kirmizi biber
1/2 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi garam masala
2 tatli kasigi curry tozu
1 cay kasigi toz kisnis
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi toz zerdecal
1/2 cay kasigi zencefil tozu
(Tamamen bana ait olan bu tarif icin evde ne varsa caniniz ne isterse kullanabileceginiz icin "binbir baharatli" adini verdim. Ama bu karisimi uygulamanizi tavsiye ederim inanilmaz lezzetli oldu. Icindeki curry ise olmazsa olmazlardan).
Yapilisi:
Kiymayi ve bademleri yaglarla beraber kavurun. Sonra sicak suyla yikanip suzulmus pirincleri de ilave edip 4-5 dakika kavurun. Kavururken baharatlari ve tuzu ilave edin. En son hafif haslanmis sebzeleri de karistirip sicak suyu ilave edin. Kaynayana kadar kapagini kapatarak yuksek ateste, kaynadiktan sonra kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.