Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
28 Eylül 2012 Cuma
Sulu kofte
Kofte malzemeleri:
500 gr. kiyma
1 yumurta
2 dilim parcalayicida ufalanmis ekmek
1 adet ince rendelenmis kuru sogan
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi kirmizi biber
1 cay kasigi kimyon
1/2 su bardagi pirinc
1 tatli kasigi salca
1 yemek kasigi siviyag
2 cay kasigi tuz
Suyu icin:
1 su bardagi kuru nohut
2 buyuk patates
3 yemek kasigi salca
2 yemek kasigi siviyag
10 su bardagi su
2 cay kasigi tuz
Yapilisi:
Nohutlari haslayip suzun. Ayri bir tencereye 2 yemek kasigi sivi yagi ve salcayi koyup hafifce kavurun. 10 bardak suyu ilave edip kaynamaya birakin. Patatesleri kucuk kupler seklinde dograyin. Kaynamak uzere olan salcali suya atin. Patatesler yumusayana kadar kapagi kapali olarak haslayin. Sonra nohutlari ilave edip altini kapatin. Bu sirada kucuk bir tencerede yarim bardak yikanmis pirinci 1 su bardagi soguk su ile suyunu cekene ve pilav kivami gibi olana kadar pisirin. Genis bir kaba kofte malzemelerinin hepsini pismis pirinclerle beraber koyup bes dakika kadar yogurun. Minik toplar yapin ve bunlari dikkatlice kaynayan patatesli nohutlu suyun icine atin. Tadina bakip tuz ilavesinde bulunabilirsiniz. Sarimsakli tereyagli firinda kizarmis ekmekle sunumu guzel ve tadi cok lezzetli oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize saglik.
YanıtlaSil