Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
28 Kasım 2012 Çarşamba
Lahmacun
Pidesi: Ekmekler basligi altinda yazdigim pide tarifini aynen uygulayin. Hamur mayalandiktan sonra yumurta buyuklugunde parcalar koparin ve merdaneyle incecik acin. Yaglanmis firin tepsisine koyun. Ust malzemeleri: 200 gr kiyma 3-4 sogan (cok ince dogranmis) 2 sivri biber (cok ince dogranmis) 3 domates (cok kucuk dogranmis) 1 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber dogranmis maydanoz Ic malzemelerini elle iyice birbirine girecek kadar karistirin. Yapilisi: Tepsideki lahmacun hamurlarinin uzerine icten bir avuc kadar koyup hafifce parmaklarla bastirarak kenarlardan 1 cm birakarak her tarafina yayin. 180 derece isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirin. Firindan cikarip catala batirdiginiz kucuk bir kalip tereyagini uzerinde gezdirip dilimlere kesin. Servis tabaginda sumakli sogan, maydanoz dallari ve domates ve limonla servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.