Translate

4 Aralık 2012 Salı

Karidesli Linguini Makarna

Malzemeler:
500 gr. karides
3 dis sarimsak
3 yemek kasigi zeytinyagi
Arzuya gore tuz
1/2 cay kasigi toz kirmizi biber
3 yemek kasigi beyaz sarap
500 gr. Linguini makarna
1 yemek kasigi tereyagi
Taze maydanoz ve feslegen yapraklari
Incecik kesilmis parmesan peynir

Yapilisi:
Linguini makarnalari kaynar tuzlu suya atip, cok yumusamasina izin vermeden hafif dirice haslayin (Italyanlarin Al dente dedigi kivamda). Makarnalar haslanirken, bir tavaya 3 dis sarimsagi olabildigince kucuk dograyin. 3 yemek kasigi zeytinyagini koyup 1 dakika sarimsaklari kavurun. Karidesleri ilave edip suyunu hafifce cekene kadar kavurun. Kirmizi biber, tuz ve sarabi ilave edip, tavanin dibinde az su kalana kadar pisirin. Pisen makarnalarin suyunu suzun. Tencereye 1 kasik tereyagi ve arzuya gore tuz koyup eritin. Pisen makarnalari tencereye koyup hemen karistirin. Sevis tabagina alip uzerine karidesleri koyup, ince soyulmus gibi kesilmis parmesan peynir, maydanoz ve taze feslegen yapraklariyla susleyip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.