Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
10 Şubat 2013 Pazar
Kavurma et
Malzemeler:
500 gr küçük doğranmış kuzu eti
1 büyük dolmalık biber veya 3 sivri biber
3 domates
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
Arzuya göre tuz
Birer avuç eti her kavurmuş için 1-2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Biberleri küçük doğrayıp bir kaşık zeytinyağında kavurup bir kaba alın. Etleri küçük doğrayıp üç dört defada birer avuç alarak bir iki kaşık yağda yüksek ateşte (suyunu salıp sertleşmesine izin vermemek için) kavurun. Her kavurduğunuz kısmı biberlerin üstüne kaba alın. Bütün etler bu şekilde pişince, domatesleri de kabuklarıyla küçük doğrayıp 3/4 dakika yüksek ateşte yumuşamalarını sağlayın. Tüm baharatları ve kaba aldığınız herşeyi geri tavaya koyup karıştırın. Kapağını kapatarak 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Pilav ile servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.