Malzemeler:
4 parça porterhouse steak
İri kırılmış karabiber, pulbiber, kimyon (üzerine serpmek için)
Pişmeye 1-2 dakika kala tuz
Etlerin üzerine:
1 çay kaşığıpul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı iri kırılmış karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
1 küçük baş soğan doğranmış
1 diş küçük doğranmış sarımsak
1/2 yeşil soğan
1 kaşık tereyağı
1/2 bardak krema
10 mantar
1 kaşık un
Yapılışı:
Etlerin üzerine karabiber, kırmızı biber ve kimyonu serpin. Küçük bir tavaya tereyağını, soğan ve sarımsağı koyup 2-3 dakika kavurun. Doğranmış yeşil soğan ve mantarı ilave edip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun. Bir kaşık unu ilave edip 1 dakika kadar kavurup, kremayım ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edin. Sos kıvamında olması gerekir, çok katıysa biraz daha krema ekleyin. Etleri 1 kaşık sıvı yağla gril usulü tavada yüksek ateşte her bir tarafı iyice kızarana kadar sadece birer kere çevirmek suretiyle pişirin. Sostan bir kaşık servis tabağına koyup eti üzerine yerleştirin. Etin üzerine de bir kaşık sos koyun. Yanına pilav, garnitür patates ve sebzelerle servis yapın.
iyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil