Makarna Hamuru:
5 bardak makarna unu
8 yumurta
1 cay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri elastik ve sertçe bir kıvama gelene kadar iyice yoğurun. İki yumurta büyüklüğünde parçaları teker teker merdane ile açın ve 1 cm kalınlığında kesip masaya serin. 5 dakika kadar sonra her parçayı ekinizle çekerek incelterek sündürün. Bol tuzlu kaynar suda 4 dakika kadar haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzün.
1 bardak dolmalık fıstığı, üç yemek kaşığı tereyağı ile kavurun, fırında kızarmış tüm tavuğun etlerini ayıklayıp 1 bardak kuru sarı üzümle beraberce 2 dakika daha kavurun. Tuz ekleyip makarnaları da karıştırıp hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.