
Malzemeler:
600 gr kiyma
2 sogan
1 domates
1/2 su bardagi pirinc
tuz, karabiber
tatli kirmizi biber, pul biber
kimyon
1 tutam maydanoz
1 yumurta
Terbiyesi icin:
1 yumurta
1+1/2 yemek kasigi un
1/2 limon suyu
1/2 su bardagi su
Uzeri icin:
2 kasik dogranmis maydanoz
Yapilisi:
Derin bir kaba kiymayi, yikanip uzerini 2 parmak gececek kadar suyla haslanip suzulmus pirincleri, parcalayicida pure haline getirilmis sogani ve domatesi, 1 yumurtayi, ince dogranmis 1 tutam maydanozu tuzu ve baharatlari koyup elle yogurun. Ceviz buyuklugunde parcalar koparip yuvarlak ve yassi kofteler yapip genis bir tencereye doseyin. (3-4 kat ust uste dosenebilir.) Uzerini gececek kadar kaynar suyu 1 yemek kasigi sivi yagi koftelerin uzerine yavasca dokup kapagini kapatip 20 dakika kadar kofteler pisene kadar kaynatin. Kucuk bir kaseye terbiyesi icin 1 yumurta 1/2 limon suyu, unu ve suyu koyup catalla cirpin. Koftenin sicak suyundan kaseye 1-2 kepce koyup bir taraftan da hizla catalla cirpin. Kasedeki terbiye ilik ve puruzsuz hale gelince hepsini tencereye bir taraftan hizla karistirarak dokun. 7-8 dakika daha pisirip atesten alin. Dogranmis maydanozla servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.