
Pure malzemeleri:
5 orta boy patates
1/2 yemek kasigi tereyagi
1/2 su bardagi soguk sut
tuz, karabiber
Izgara sebzeler:
1 patlican
1 kabak
1 kirmizi dolmalik biber
2 dis sarimsak
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz, karabiber
Purenin yapilisi:
Patatesleri haslayin, kabuklarini soyup parcalayiciya koyun. (Mikrodalga firinda haslamak icin ise kabuklarini soyun, kup kup dograyin mikrodalga kabina 3-4 yemek kasigi su koyup 10 dakika pisirin.) Sutu, tuzu, tereyagini, karabiberi de parcalayiciya ilave edip iyice puruzsuz olana kadar calistirin. Kucuk altsiz cember kaliplarin icine veya aliminyum kagit dosenmis kucuk kaselere pureyi paylastirin. Buzdolabina katilasmasi icin kaldirin. (Normal pureden daha kati olmasi gerektigi icin az sut kullandim.)
Genis bir firin tepisine zeytinyagini, tuzu, karabiberi ve dovulmus sarimsaklari koyup catalla karistirin. Patlicani, kabagi ve dolmalik biberi 1 cm kalinliginda dilimleyin ve tepsiye koyup iyice elinizle her tarafinin yagli sarimsakla kaplanmasini saglayin. Tepsiyle beraber grile veya izgaraya koyup altini ustunu kizartin. Sonra patatesleri kaliplardan cikarip firina dayanikli servis tabagina alin ve bir dilim patlican, bir dilim biber ve en uste de bir dilim kabak yerlestirin. Purenin isinmasi icin 15 dakika isitilmis 200 derece firina surun. Hemen servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.