Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
2 Eylül 2008 Salı
Top kofteler
Malzemeler:
500 gr kiyma
1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis
1 kucuk dis dovulmus sarimsak
3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis)
1 tatli kasigi salca
1/2 domates rendesi
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi kofte bahari
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi pul biber
1/2 cay kasigi kirmizi biber
arzuya gore tuz
Kizartmak icin sivi yag
Sosu icin:
1/2 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi dolusu salca
tuz, kirmizi biber, karabiber, kimyon (arzuya gore)
sos kivamina getirecek kadar su ilavesi
Sosun yapilisi:
Kucuk bir tavada tereyagini eritip salcayi ve baharatlari koyun 1-2 dakika salcayi pisirip su ilave edin, kaynayinca atesten alin. Servis tabaginin ortasina kucuk bir kase ile kofteleri batirmak uzere servis yapin.
Koftenin yapilisi:
Karistirma kabina kiymayi, yumurtayi, ezilmis sogani ve dovulmus sarimsagi, domates rendesini, salcayi, ufalanmis ekmekleri, maydanozu, sivi yagi ve tuzla baharatlari koyup, iyice yogurun. Ceviz boyunda yuvarlaklar yapin. Kizgin yagda kizartin. Cop sislere ikiser ucer takip sosuyla servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.