Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
16 Kasım 2008 Pazar
Muzlu yas pasta
Kek malzemeleri:
4 yumurta
1 cay bardagi seker
1 su bardagi un+1 yemek kasigi tepeleme (elenerek konulacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kremasi:
200 gr tereyagi
125 gr kakao
bir fiske tuz
200 gr pudra sekeri
vanilya
200 ml krema
Kremayi surunce sarmadan once boydan dosemek icin 2 muz
Ustu icin cikolata sosu:
150 gr bitter cikolata
4 yemek kasigi sut
Kekinin yapilisi:
4 yumurtayla 1 cay bardagi sekeri elektrikli mikserle seker eriyip iyice kopurene kadar cirpin. Sonra vanilyayi, kabartma tozunu ekleyin, unu eleyerek yavas yavas ilave edin. Duz ve genis dikdortgen firin tepsisini yaglayin ve yagli firin kagidi doseyin, tekrar yaglayin. Karisimi tepsinin tabanina incecik yayin. (cok ince bir tabaka olacak 1-2 cm kadar). 200 derece isitilmis firinda yaklasik 8-9 dakika pisirin. Firindan cikar cikmaz yagli kagitla tutup keki tepsiden cikarin, ayni boyda islak bezin uzerine koyun, bezle kagitla beraber hepsini rulo seklinde sarin. Bu sarma islemi kek sicakken yapilmazsa bir daha saramazsiniz kirilir. Boylece bekletin.
Bezle sarili keki acin, 1 cay bardagi suda iki tatli kasigi sekeri karistirarak eritip keki islatmak icin her tarafina serpistirin. (Ben bu sekilde yapmadigim icin kek kismi biraz kuru oldu, ama yas pasta usulu islatilirsa tam olur), hemen hazirladiginiz kakaolu ara kremasini kekin uzerine yayin. Genis kenarin alt kismina 2 muzu soyup boydan kaplayacak sekilde yerlestirin. Keki yavas yavas tekrar sarmaya baslayin, sardikca da bezden ve kagittan ayirin. Birlesme kismini en alta getirin ve servis tabagina yerlestirin. Sonra da bitter cikolatayla sutu ates uzerinde eriterek uzerini kaplayin. Sadece cikolata sosuyla birakilabilir ya da istediginiz gibi suslenebilir. Ben seker hamuru ve krem santi kullandim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Internette dolaşırken sayfanıza tesadüfen ulaştım. Hem çok güzel lezzetler var, hem de sanatçı yansıması. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Betul,
SilTesekkur ederim guzel yorumun icin. Yeni tariflerde gorusmek uzere...