Translate

1 Ocak 2009 Perşembe

Yesim'in bademli patlicanli pilavi

Malzemeler: Bademli fistikli patican icin: 1 buyuk patican 1 su bardagi badem 1/2 su bardagi dolmalik fistik 1 yemek kasigi tereyagi patlicanlari kizartmak icin sivi yag Patlicanlari soymadan 1-2 cmlik kuplere kesin. Tuzlu soguk suyun icinde acisi cikmasi icin yarim saat bekletin. Bademleri kaynar suyun icinde 20 dakika kadar bekletin. Sonra kabuklarini elle bastirarak cikarin. Kucuk bir tencereye tereyaginin yarim kasigini koyup bademleri kahverengimsi olana kadar kavurun. Bademleri baska bir tabag alip kalan tereyagini da tencereye koyup fistiklari kavurun. Bir tavaya siviyagi koyup, suyunu suzdugunuz patlicanlari kizartin. Kizarmis bademler ve fistiklarla karistirip, ters cevirip servis yapacaginiz bir kabin tabanina doseyin. Pilav malzemeleri: 2 su bardagi 'jasmine' pirinci (kokulu pirinc) 2 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi sivi yag (parlaklik vermesi icin) 2 tatli kasigi tuz 4+1/2 su bardagi kaynar su Yapilisi: Pirinci kevgirin icine koyarak sicak suyla yikayin. Tereyagi ve sivi yagi tencereye koyarak suyunu suzdurdugunuz pirincleri koyup, pirincler seffaflasana kadar orta ateste kavurun. Tuzu, 4+1/2 su bardagi kaynar suyu ilave edip bir kere karistirip kapagini kapatin, kaynayana kadar orta ateste birakin, kaynayinca atesi en kisik ayarina dusurup suyunu cekmeye birakin. Uzeri delik delik oldugu zaman, yani yaklasik 15 dakika sonra altini kapatin ve kagit havlu veya bez kapatip kapagini ortup, 10 dakika demlenmeye birakin. Patlicanli karisimin oldugu tabagi firina koyup isittiktan sonra pilavi, patlicanli karisimin uzerine hafifce kasikla bastirarak yerlestirin. Servis tabagina ters cevirerek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.