Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
1 Ocak 2009 Perşembe
Irmik Helvasi
Malzemeler:
250 gr orta kalinlikta irmik
50 gr dolmalik fistik
150 gr tuzsuz tereyagi
300 gr seker
250 ml sut
1 su bardagi su
Yapilisi:
Yagi tencerede eritin fistiklari ve irmigi koyup fistiklar kahverengimsi kizarana kadar irmigin de rengi hafif koyulasana kadar kavurun, orta ateste surekli karistirarak kavurun. Baska bir tencerede sutu kaynatip kaynar durumdayken sute ilave edip karistirin. Ayri bir kapta da seker ile suyu beraber seker eriyene kadar kaynatip, sutlu irmige ilave edip karistirin. Tencerenin kapagini kapatarak kisik ateste 10 dakika demlendirin. Daha sonra atesten alip 20 dakika tencerenin uzerine bez koyup, kapagini kapatip demlendirin. Sekil vermeden, pilav gibi servis tabagina alin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.