Translate

1 Ocak 2009 Perşembe

Irmik Helvasi

Malzemeler: 250 gr orta kalinlikta irmik 50 gr dolmalik fistik 150 gr tuzsuz tereyagi 300 gr seker 250 ml sut 1 su bardagi su Yapilisi: Yagi tencerede eritin fistiklari ve irmigi koyup fistiklar kahverengimsi kizarana kadar irmigin de rengi hafif koyulasana kadar kavurun, orta ateste surekli karistirarak kavurun. Baska bir tencerede sutu kaynatip kaynar durumdayken sute ilave edip karistirin. Ayri bir kapta da seker ile suyu beraber seker eriyene kadar kaynatip, sutlu irmige ilave edip karistirin. Tencerenin kapagini kapatarak kisik ateste 10 dakika demlendirin. Daha sonra atesten alip 20 dakika tencerenin uzerine bez koyup, kapagini kapatip demlendirin. Sekil vermeden, pilav gibi servis tabagina alin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.