
Bolonez sosu:
(Bu sefer kiymasiz vegetarian sos hazirladim. Dilerseniz 250 gr kiymayi sogan, sarimsak ve havuclari kavurduktan sonra ilave edebilirsiniz.)
2 yemek kasigi zeytinyagi - sosu icin (extra light)
1 yemek fazladan zeytinyagi (pismis makarnalara karistirmak icin)
1 kucuk ince dogranmis kuru sogan
1 dis incecik dogranmis sarimsak
1 kabugu soyulup rendelenmis havuc
2 kucuk kucuk dogranmis domates
2 yemek kasigi salca
1/2 kucuk cay kasigi kuru feslegen
1/2 kucuk cay kasigi karabiber
1 fiske aci pul biber
tuz
sos kivami olacak miktarda su ilavesi
Bir tutam dogranmis maydanoz
Firina surmeden haslanmis makarnalara karistirmak icin 100 gr rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:
Bir paket duduk veya burgu makarnayi 2 tatli kasigi tuzla, kapagi acik olarak haslayin. Makarnalari cok yumusamadan haslayin. Suzgece cikarip, soguk sudan gecirin. Sonra firina dayanikli cam veya porselen bir kaba koyun. Uzerine 1 yemek kasigi zeytinyagi gezdirip karistirin. Rende kasarin ucte birini makarnalara karistirin. Sonra hazirladiginiz bolonez sosu uzerine dokun, kalan peyniri de uzerine serpistirip, 15 dakika kadar 180 derece isitilmis firinda pisirin.
Bolonez sosun yapilisi:
Ince dogranmis sogani, sarimsagi ve rendelenmis havuclari zeytinyaginda kavurun. Dogranmis domatesleri koyup onlar da yumusayana kadar karistirarak pisirin. Sonra salcayi, baharatlari, tuzu ve biraz su ilave ederek sos kivamina getirin. Atesten alip dogranmis maydanozu ilave edip karistirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.