Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
28 Mayıs 2009 Perşembe
Chai Latte
Malzemeler:
500 gr organic soya sutu
2 sallama cay poseti
1 adet cop tarcin (cinnamon stick)
5 yesil kakule tohumu (cardamom pods, aromanin cikmasi icin dovulerek ic siyah cekirdekleri ezilmis)
1 cay kasigi esmer seker (raw sugar)
Servis icin 1 tatli kasigi bal
Yapilisi:
Tarcini ve kakule tohumlarini ezerek kirin, kokularinin cikmasi ve irice kirilmalari yeterli. Kucuk bir caydanligin icine, cay posetleriyle beraber koyun, sutu uzerine dokup kapagi acik, kaynayana kadar kaynatin. Atesten alip bir cay kasigi esmer sekeri koyun. Kapagini kapatin 5 dakika bekletin. Sonra tekrar kaynama noktasina getirerek caydanliktaki sutlu karisimi oldugu gibi icindekilerle suzme hanesi olan bir caydanliga koyun. Bu tarifle 4 kucuk su bardagi chai latte cikiyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.