Translate

22 Haziran 2009 Pazartesi

Firinda somon baligi

Malzemeler: Sayiya gore somon fileti Sizma zeytinyagi Yarim limon Uzeri icin: (4 porsiyon icin) 4 dilim parcalayicida ufalanmis ekmek 4-5 sap ispanagin sadece yapraklari 2 dal dogranmis maydanoz 2 yemek kasigi kesilmis badem (tavada hafifce kavrulmus) Tuz, karabiber, kirmizi biber, balik baharati Yapilisi: Ispanak yapraklarini yikayip, kaynar suya batirip hemen cikarip soguk suya batirin ve suyunu suzun. Sonra ince ince dograyin. Dogranmis maydanozlari, ufalanmis ekmekleri, kavrulmus bademleri, tuzu, baharatlari birbirine karistirin. Sonra firin tepsisini yaglayip, somonlari dizin, somonun uzerini de yaglayin. Ustlerine elinizle bastirarak bu baharatli ekmegi yapistirin. Sizma zeytintagini gezdirin, limon suyu serpistirin, yaklasik yarim saat onceden isitilmis 180 derece firina surun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.