Translate

24 Temmuz 2009 Cuma

Firinda kofteli patlican

Kofte malzemeleri: 500 gr kiyma 1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis 3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis) 1 tatli kasigi salca 1 tutam maydanoz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi kofte bahari 1 cay kasigi kimyon 1 cay kasigi karabiber 1/2 cay kasigi pul biber 1/2 cay kasigi kirmizi biber arzuya gore tuz 3-4 iri patlican 4 orta boy patates 2 yemek kasigi salca 4 su bardagi kaynar su tuz, kirmizibiber, karabiber patlicanlari kizartmak icin siviyag Yapilisi: Patlicanlari serit seklinde soyun. Parmak seklinde parcalara kesin. Tuzlu suda acisinin cikmasi icin 20 dakika bekletin, suyunu suzun. Tavanin icine sivi yag koyarak hafifce kizartin, firin tepsisine alin. Patatesleri de soyup dilimler halinde kesin, cig olarak patlicanli tepsiye yerlestirin. Kofte malzemelerini de karistirip yogurun ve ceviz buyuklugunde kofteler yapip en uste yerlestirin. Salcayla kaynar suyu tuzu karabiber ve kirmizibiberi karistirip tepsideki kofteli sebzelerin uzerine dokup, 180 derece isitilmis firinda patatesler yumusayana kadar pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.