Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
24 Temmuz 2009 Cuma
Firinda kofteli patlican
Kofte malzemeleri:
500 gr kiyma
1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis
3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis)
1 tatli kasigi salca
1 tutam maydanoz
1 yumurta
1 yemek kasigi sivi yag
1 tatli kasigi kofte bahari
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi pul biber
1/2 cay kasigi kirmizi biber
arzuya gore tuz
3-4 iri patlican
4 orta boy patates
2 yemek kasigi salca
4 su bardagi kaynar su
tuz, kirmizibiber, karabiber
patlicanlari kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
Patlicanlari serit seklinde soyun. Parmak seklinde parcalara kesin. Tuzlu suda acisinin cikmasi icin 20 dakika bekletin, suyunu suzun. Tavanin icine sivi yag koyarak hafifce kizartin, firin tepsisine alin. Patatesleri de soyup dilimler halinde kesin, cig olarak patlicanli tepsiye yerlestirin. Kofte malzemelerini de karistirip yogurun ve ceviz buyuklugunde kofteler yapip en uste yerlestirin. Salcayla kaynar suyu tuzu karabiber ve kirmizibiberi karistirip tepsideki kofteli sebzelerin uzerine dokup, 180 derece isitilmis firinda patatesler yumusayana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.