Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM, check out my youtube channel FIDDLER IN THE KITCHEN https://www.youtube.com/channel/UCTyI6NYUj0BORajtGJAZJ6Q
Translate
5 Haziran 2009 Cuma
Firinda ton baligi
Malzemeler:
1 butun ton baligi ya da baska bir orta boy balik
1 sogan
1 limon
Yarim havuc
yarim havuc boyunda kereviz sapi
7-8 sap maydanoz
1 yemek kasigi kadar balik baharati
tuz
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
1 domates
bir avuc dikey dilimlere kesilmis kavrulmus badem
Yapilisi:
Temizlenmis baligi, uzunca bir firin tepsisine koyun. Icini disini hafifce tuzlayin. Ustunde bicakla yarim santim derinklikte, iki santim aralarla verev cizgiler kesin. Sogani, domatesi incecik dilimleyin. Limonun kabugundan bir parca kesip ip gibi seritler kesin, ust dekorasyonu icin ayirin. Sonra limonu ince dilimleyin. Baligin cizikler halinde kesilmis derisine, dikey olarak, bir sogan halkasi, bir domates, bir limon olacak sekilde boydan yerlestirin hepsini. Havuclari soyun, incecik uzun seritler kesin, kerevizden de ayni sekilde seritler kesin. Dosediginiz limonlu soganli domateslerin arasina yatay hepsini yerlestirin. Ince uzun dogranmis bademleri uzerine serpistirin. Maydanozu da baligin iki ucuna yerlestirin. Limon kabuklarini da serpin. Biraz limon suyunu, zeytinyagini baligin ve sebzelerin uzerinden gezdirin. Balik baharatini da uzerine serpistirin. Sebzelerin uzerini kapatacak kadar bir kapak yerlestirin, 180 derece isitilmis firinda, balik yanlardan acik olacak sekilde kizarana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.