Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
25 Kasım 2012 Pazar
Truffle - Biskuvili Cikolata Toplari
Malzemeler:
2 paket sade biskuvi
1/2 su bardagi erimis tuzsuz tereyagi
1 su bardagi hafif kavrulmus kucuk dovulmus ceviz
1 portakal kabugu rendesi
1 elma rendesi
2 kasik kakao
6 kasik sut
200 gr bitter cikolata
Yesil fistik
Yapilisi:
Biskuvileri parcalayicida un gibi ufalayin. Biskuvileri genis bir kaba koyup, kakaoyu, erimis yagi, portakal kabugu rendesi, kabuklari soyulup rendelenmis 1elmayi ve kavrulmus dovulmus cevizleri ilave edin. Kucuk bir tavaya 6 kasik sutu ve kucuk parcalara kirilmis cikolatalari koyup, atesin uzerinde sos haline gelene kadar karistirin. Ilik olmasi gerekiyor, cok sicak olmamali. Bu karisimin da yarisini diger malzemelere katip iyice yogurun, eger cok kuru olursa biraz sut ilave edebilirsiniz ama cok islak olmamasi gerekir cevizlerin citir citir kalmasi icin. Sonra yuvarlaklar yapip kucuk cam kadehlere yerlestirip cikolata sosunu dokup, yesil fistik ile susleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.