Translate

16 Aralık 2018 Pazar

Alt Üst Lazanya

Malzemeler:

Tuzlu suda 3-4 dakika esneyecek kadar haşlanmış 2 kutu lazanya şeritleri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 doğranmış kuru soğan
4 diş ince doğranmış sarımsak
500 gr kıyma
1/4 su bardağı kırmızı şarap
200 gr ricotta peyniri
1 çırpılmış yumurta
50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
200 gr rendelenmiş mozarella veya çedar peyniri
5-6 dal doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı ketçap

Beşamel sosu:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 kaşık un
Kaynayınca muhallebi kıvamına getirecek kadar süt ( yaklaşık 3-4 bardak)
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Soğanları ve sarımsağı zeytinyağında kavurup kıymayı da suyunu çekene kadar kavurun. Karabiber, pulbiber, tuz, salça, ketçap ve şarabı döküp birkaç dakika pişirin. 1 su bardağı su ilave edip karıştırıp bir iki dakika daha pişirin.
Derin ve yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Sıcak sudan lazanya şeritlerini çıkarıp tüm kabın içine çiçek dilimi gibi döşeyin. Kenarları sonradan üzerini kapatmak için dışarı sarkması gerekiyor. Bir kaba ricotta peynirini koyup çatalla ezip 1 yumurtayı, parmesan peyniri biraz tuz ve doğranmış maydanozu karıştırın. Kaba döşediğiniz Lazanya hamurunun üzerine bir kat rendelenmiş mozarella veya çedar peyniri serpiştirin. Üzerine kıymalı karışımın yarısını döşeyin. Kıymayı kapatacak şekilde bir kat daha lazanya hamuru döşeyin. Ricotta maydanozlu karışımının hepsini hamurun üzerine sürün. Bir kat daha hamur sonra mozarella çedar serpin. Kalan kıymalı karışımı da koyup, yanlardan sarkan hamurları ortaya doğru getirerek üzerinin kapanmasını sağlayın. Beşamel sosunun yarısını kapattığınız hamurun üzerine yayıp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika bekletip ters çevirin. Isıtılmiş beşamel sosunu üzerine döküp maydanozla süsleyip, dilimleyerek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.