Malzemeler:
8 orta boy patates
Zeytinyağı
2 haşlanmış ve küçük doğuranmış sosis
3 küçük doğranmış salatalık turşusu
3 doğranmış yeşil soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
5-6 yemek kaşığı creme frasche veya yoğurt mayonez karışımı
Yapılışı:
170 derece ısıtılmış fırında kabuklarıyla beraber tepsiye konup üzerlerine bolca zeytinyağı ve tuz dökülen mor yada pembe kabuklu patatesleri 45 dakika pişirin. Soğuyunca kapak gibi üst kısmını kesin. İçlerini biraz boşaltıp kapak kısmının kabuğunu da çıkarıp çatalla ezin. Bütün malzemeri iç patateslerle karıştırıp patates kayıklarının içine tepeleme doldurun. Üzerine pulbiber serpip maydanozla süsleyip soğuk servis yapın. Ertesi gün dilimleyerek sandviç içine garnitür olarak çok lezzetli oluyor. Krakerlerin üzerine de dilim halinde konulursa kanape olarak servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.