Translate

21 Aralık 2019 Cumartesi

Aci Biber Meze Preserve

 Malzemeler:
16 sivri kirmizi biber
4 sivri yesil biber
5 dis sarimsak
1/2 cay bardagi sirke
1/2 su bardagi sizma zeytinyagi
1 yemek kasigi kaya tuzu

Yapilisi:

Firin tepsisine biberleri koyup, yaklasik 20 dakika firinda kozleyin. 15 dakika kapagi kapali olarak bir kapta bekletip kabugunu soyun. Bekleyince kolay soyuluyor. Sonra 2 cm parcalara kesip tenecereye tum malzemelerle birlikte koyup 10 dakika kaynatip 20 dakika firinda sterilize edilmis kavanozlara doldurup, kavanozlarin kapagini kapatip ters cevirip uzerine bez kapatip sogumasini bekleyin. Soguyunca buzdolabinda saklayin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.