Translate

26 Mayıs 2008 Pazartesi

Yesim'in kiymali patlican sarmasi

Malzemeler: 2 buyuk patlican patlicanlari kizartmak icin biraz siviyag Ic malzemeleri: 1 kuru sogan 1 dis sarimsak 1 domates 1 yemek kasigi salca 200 gr kiyma 1 yemek kasigi sivi yag tuz, karabiber, pulbiber 1/2 su bardagi rende kasar peynir Uzeri icin: 1 yemek kasigi salca tuz sos kivamina gelecek kadar su ilavesi 1/2 su bardagi fazladan rende kasar peyniri bir tutam dogranmis maydanoz Yapilisi: Patlicanlari soymadan 3-4 mm kalinliginda uzunlamasina dilimleyin. Icinde 1 yemek kasigi tuz koydugunuz suda 20 dakika kadar acisinin cikmasi icin bekletip suyunu suzun. Diger taraftan sogani ve sarimsagi ince dograyip icinde 1 kasik sivi yag olan tavaya koyup hafifce kavurun. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Sonra kucuk dogranmis domatesi de ekleyip soteleyin. Tuzunu biberlerini, 1/2 su bardagi rende kasari ve 1 yemek kasigi salcayi da ilave edip atesten alin. Patlicanlarin sivi yagda altini ustunu kizartin. Azaldikca yag ilavesi yapin. Sonra hazirladiginiz bu ici patlicanin uzerine 1 kasik koyarak dar kenarindan sarin. Firin kabina dizin. Diger patlicanlari da bu sekilde hazirlayin. Uzerlerine biraz kasar serpip, suyla tuzla salcayi karistirarak hazirladiginiz sostan da ortalarina birer kasik koyun. 180 derece isitilmis firinda yarim saat pisirip, dogranmis maydanoz serperek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.