Translate

8 Haziran 2009 Pazartesi

Elmali sarma kurabiye

Hamur malzemeleri: 1 cay bardagi eritilmis tereyagi ve sivi yag karisimi (yari yariya) 1 cay bardagi pudra sekeri 1 cay bardagi fazladan sivi yag 1 cay bardagi yogurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardagi un 1 yumurta Ic malzemeleri: 2 elma 3 yemek kasigi (tepeleme) seker 2 tatli kasigi tarcin 1/2 su bardagi iri kirilmis ceviz 2 yemek kasigi kuru sari uzum Pisince uzerin suslemek icin pudra sekeri, keslimis badem, findik, 1 yemek kasigi kayisi marmelati Icinin yapilisi: Elmalari rendeleyip sekerle beraber kucuk bir tencereye koyun, orta ateste 2 dakika kadar pisirin. Atesten alinca tarcini, kirilmis cevizi, sari uzumu koyup sogumaya birakin. Yapilisi: Hamur malzemelerinin hepsini karistirip yogurun. Hamuru yaglanmis bir tepsiye alin, merdaneyle bir cm kalinlikta dikdortgen seklinde acin. Boydan en kalin parca ortadaki olacak sekilde bicakla uc parcaya ayirin. En ortadaki kisima boydan asagiya kadar ic malzemesini yayin, sonra yanda kalan hamurlardan ikiser cm kalinlikta ve orta hamurun uzerine capraz kapatmaya yetecek kadar parcalar kesin, ve bir sagdan bir soldan, ortadaki ici kaplayacak sekilde capraz yerlestirin. 180 derece isitilmis firinda pisirin. Pisince caprazlarin birisine pudra sekeri serpip, findikla susleyip, diger capraza marmelat surup kesilmis badem serpistirip butun caprazlari bu sekilde suslerseniz cekici bir goruntu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.