Translate

13 Mart 2008 Perşembe

Yogurtlu fiyonk makarna

Malzemeler: 1 paket fiyonk makarna 1 yemek kasigi sivi yag, tuz (Makarnalar pisince suzdukten sonra tencereye konulacak) Kiymali sos icin: 1 yemek kasigi sivi yag 200 gr kiyma 4 sivri biber 1 domates 2 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber, pulbiber az su ilavesi Yogurt sosu: 5-6 kasik yogurt 1 dis dovulmus sarimsak (Catalla cirpin ve servisten once uzerine dokun) tuz Salcali kirmizi biberli sos: 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi dolusu salca Sos kivamina getirecek kadar su ilavesi 1 cay kasigi tatli kirmizi biber tuz Ustune serpmek icin: Kuru nane Sumak Yapilisi: Suyu kaynatinca icine 2 tatli kasigi tuz atip makarnalari koyun. Cok fazla yumusatmadan pisirip suzun 1-2 saniye soguk suya tutun. Diger taraftan bir tavaya 1 yemek kasigi sivi yagi koyup kucuk dogranmis biberleri soteleyin. Kiymayi da ilave edip suyunu cekene kadar kavurun. Kucuk dogranmis 1 domatesi ilave edip biraz da oyle pisirin. 2 yemek kasigi salcayi, tuzu, karabiberi, kirmizi biberi ve pulbiberi az da su ilave edin 5 dakika pisirin. Baska kucuk bir tavaya 1 kasik sivi yagi, tatli kirmizi biberi, tuzu ve az da su koyarak sos hazirlayin. Servis icin makarnayi genis bir kayik tabaga alin, uzerine kiymali sostan yerlestirin. Sarimsakli yogurdu gezdirin, kizgin salca sosunu da uzerine dokun ve sumak serperek hemen servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.