Translate

26 Mayıs 2009 Salı

Kuzu budu rosto ve garnitur sebzeler

Malzemeler: 1 kuzu budu 1 yemek kasigi salca yarimsar cay kasigi karabiber, pulbiber 1 cay kasigi kimyon 2 dis ezilmis sarimsak 2 yemek kasigi zeytinyagi tuz 1 rosto firin poseti (yoksa kapakli, firina dayanikli tencere de olabilir. Firin posetinde yapacaksaniz 1 tatli kasigi un posetin icini unlamak icin.) Garnitur icin: 4 havuc 4 patates 2 dis ezilmis sarimsak 1 cay kasigi kekik 3-4 yemek kasigi zeytinyagi (extra virgin- koyu renkli) Yapilisi: Bir kaseye salcayi, karabiberi, pulbiberi, kimyonu, ezilmis sarimsagi, zeytinyagini ve arzuya gore tuzu koyup karistirin. Elinizle budun her tarafini kaplayacak sekilde surun. Bir kasik unu posete koyup sallayip tekrar fazlasini dokun. Budu posete koyup agzini dugumleyin. Kurdan ile dugume yakin 4-5 yerinden delin. Firina dayanikli bir tepsiye koyun. Tepsinin obur yarisina da garnitur icin firin kagidi serin yapismamasi icin. Bir kapta soyulmus irice parcalara kesilmis havuclari, ikiye ya da dorde kesilmis patatesleri, arzu ederseniz salgam gibi baska kok sebzeleri koyun. Ezilmis sarimsagi, tuzu, kekigi ve zeytinyagini da ilave edip hepsini karistirin. Firin kagidina dokun. 200 derece isitilmis firinda, etin her yarim kilosu icin yarim saat olmak uzere pisirin. Servis tabagina alip, etin suyundan uzerine gezdirin, garnitur sebzeleri de yaninda servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.