Translate

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Rapunzel :)

27 Eylül 2009 Pazar

Mercimek Corbasi

Malzemeler: 2 su bardagi kirmizi mercimek 3 yemek kasigi sivi yag 1 sogan 12 su bardagi su 1 su bardagi tavuk suyu veya yumurta buyuklugunde bir parca kiyma 2 yemek kasigi un 1/4 cay kasigi pul biber 1/4 cay kasigi karabiber 1 yemek kasigi salca Servis icin uzerine: 5-6 dilim bayat ekmek 1 dis ince rendelenmis sarimsak 1 tatli kasigi kuru nane 1 yemek kasigi tereyagi 1 yemek kasigi siviyag Yapilisi: Tencereye siviyagi koyup ince dogranmis sogani kavurun. Tavuk suyu yerine kiyma kullanacaksaniz bu asamada kiymayi da kavurun. Unu ilave edip 1-2 dakika birlikte kavurun. Sonra yikanmis mercimegi, salcayi, arzuya gore tuzu, pulbiber ve karabiberi koyup biraz karistirin. Uzerine suyu, kiyma koymadiysaniz tavuk suyunu, 12 bardak suyu da ilave edip kaynayana kadar karistirin. Kaynayinca tencerenin kapagini kapatip kisik ateste mercimekler ezilene kadar pisirin. Sonra el blender'i ile corbayi karistirip ezilmesini saglayin. Blender yoksa suzgecte kasikla ezerek en son kalanlari yine corbaya katabilirsiniz. Blender ile yapinca daha puruzsuz bir kivam oluyor. Ayri bir tavaya tereyagini, siviyagi, rendelenmis sarimsagi ve naneyi koyup yagi eriyene kadar karistirin. Sonra kucuk kuplere dogranmis ekmekleri koyup karistirarak kizartin. Tabaklara konuldugunda kizaran ekmeklerle servis yapin.

25 Eylül 2009 Cuma

Hindistan cevizi kremali ve curry baharatli tavuk

Malzemeler: 8 adet tavuk budu fileti (kemiksiz) 3 yemek kasigi siviyag 1 dis sarimsak 1/2 havuc 2 cm rendelenmis taze zencefil, ya da 1 cay kasigi toz zencefil rendelenmis 3 cm boyunda limon otu (lemongrass) 1 cay kasigi toz zerdecal 1 dolmalik biber 2 kucuk aci kirmizi sivri biber 1 cay kasigi toz kisnis (coriander) 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi curry baharati 1 kutu konserve hindistan cevizi sutu Yapilisi: Tavuk filetlerini kup kup dograyin. Tencereye yagi koyup, kucuk dogranmis kirmizi aci biberleri, ince tarafiyla rendelenmis sarimsagi, zencefili, limon otunu ve havucu ilave edin. 2 dakika kavurduktan sonra irice dogranmis dolmalik biberi de ilave edin. Bir iki dakika daha pisirip, tavuklari ilave edin. Tavuklarin uzerine kalan baharatlari da ilave edip biraz kavurun. Sonra Hindistan cevizi sutunu de ekleyip karistirin ve yaklasik yarim saat kapagi kapali olarak, kisik ateste pisirin. Pirinc pilavi ile servis yapin.

24 Temmuz 2009 Cuma

Karidesli yesil salata

Malzemeler: Karisik salata yapraklari (kivircik, marul, ispanak, roka, kirmizi marul) 10 adet kucuk karides 1 avakado 2 domates 8-10 siyah zeytin 1 salatalik Yapilisi: Marul yapraklarini duz bir salata tabagina yerlestirin. Avakadoyu dilimlere kesip kararmamasi icin uzerine limon suyu gezdirin. Onlari da zevkinize gore yerlestirin. Karidesleri zeytinyaginda az tuzla hafifce kizartin. Soguyunca marullarin uzerine yerlestirin. Domatesleri, salataliklari ve zeytinleri de koyup, sosunu dokun. Sosu icin: 1/2 limon suyu 1/4 cay bardagi zeytinyagi 3 yemek kasigi beyaz sarap veya uzum sirkesi 1/2 cay kasigi hardal arzuya gore tuz (Hepsini kucuk bir kavanoza koyup calkalayin, ve servisten hemen once salataya dokun.)

Firinda kofteli patlican

Kofte malzemeleri: 500 gr kiyma 1 sogan (suyu cikacak derecede rendelenmis veya parcalayicida pure haline getirilmis 3-4 dilim ekmek (parcalayicida ufalanmis) 1 tatli kasigi salca 1 tutam maydanoz 1 yumurta 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi kofte bahari 1 cay kasigi kimyon 1 cay kasigi karabiber 1/2 cay kasigi pul biber 1/2 cay kasigi kirmizi biber arzuya gore tuz 3-4 iri patlican 4 orta boy patates 2 yemek kasigi salca 4 su bardagi kaynar su tuz, kirmizibiber, karabiber patlicanlari kizartmak icin siviyag Yapilisi: Patlicanlari serit seklinde soyun. Parmak seklinde parcalara kesin. Tuzlu suda acisinin cikmasi icin 20 dakika bekletin, suyunu suzun. Tavanin icine sivi yag koyarak hafifce kizartin, firin tepsisine alin. Patatesleri de soyup dilimler halinde kesin, cig olarak patlicanli tepsiye yerlestirin. Kofte malzemelerini de karistirip yogurun ve ceviz buyuklugunde kofteler yapip en uste yerlestirin. Salcayla kaynar suyu tuzu karabiber ve kirmizibiberi karistirip tepsideki kofteli sebzelerin uzerine dokup, 180 derece isitilmis firinda patatesler yumusayana kadar pisirin.