Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Beykoz kebabi

Malzemeler: 1 koyun budu dorde ayrilmis 1 sogan, 1 kereviz, 1 havuc, 1 defne yapragi, kekik, tuz, karabiber 4 alaca soyulmus patlican Yapilisi:Koyun budunu bir tencereye koyun. Dorde ayrilmis sogani iri dogranmis kerevizi, havucu, defne yapragi, tuz, karabiberi, kekigi ekleyip iyice yumusayana kadar haslayin. Etleri ayri bir tabaga alin. Suyu da soguyunca uzerindeki yagi alip atarak suyunun birazini sosu icin, kalanini da yanina pilav yapmak icin kullanin. Sosun malzemeleri: 1 yemek kasigi sivi yag 2 dis dogranmis sarimsak 2 kucuk dogranmis domates 1 yemek kasigi salca tuz, karabiber, kirmizi biber etin suyu Uzerine: dilimlenmis domates dolmalik ya da sivri biber (3-4 cm. lik parcalara kesilmis) mantar (kebap sayisi kadar) Yapilisi: Patlicanlari 2-3 cm kalinliginda uzunlamasina seritler halinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu suzun. Sonra patlicanlari az yagli teflon bir tavada kizartin. Bir kasenin icine iki serit patlicani arti sekli olacak sekilde koyun, hafifce tuzlayin ve haslanmis didilmis eti kasenin ortasina koyun, patlicanlari etin uzerine paket gibi kapatin. Sonra kaseyi firin tepsisinin uzerine ters cevirin. Ortasina bir kurdan saplayin, daha sonra 1 domatesi, 1 biber dilimini ve 1 mantari kurdana saplayin. (Ben bu seferlik mantar koymadim.) Sosun hazirlanisi: 1 kasik sivi yagda dogranmis sarimsagi hafifce kavurun, domatesleri ilave edin. Domatesler ezilince salcayi, et suyunu, tuz, karabiber, kirmizi biberi ilave edin ve bu sosu tepsideki patlican bohcalarinin uzerinden dokun, yaklasik 45 dakika onceden isitilmis 180 derece firinda ustu kapali olarak pisirin. Yanina kalan et suyuyla pilav yaparak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.