Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Firinda patatesli kofte
Malzemeler:
500 gr kiyma
1 kuru sogan (cok ince suyu cikana kadar rendelenmis)
1 dis dovulmus sarimsak
1 yumurta
1 kasik salca
3 dilim ufalanmis ekmek
3 domates (yarim domates koftenin icine rendeleniyor kalanlari dilimlenerek uzerini suslemek icin)
4 patates
tuz, karabiber, kirmizi biber, pul biber, kofte bahari
Suyu icin:
1 yemek kasigi salca
2-3 bardak su
tuz
Yapilisi:
Kofte malzemelerini bir kaba koyarak iyice yogurun. Yumurtadan daha kucuk parcalar kopararak yuvarlayarak silindir sekiller yapin. Tavaya biraz sivi yag koyup altini ustunu cok az pisirin. Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin, firina dayanikli bir kaba doseyin. Uzerine de az kizarttiginiz kofteleri yerlestirin, en uste ise dilimlenmis domatesleri yerlestirin. Icinde 2-3 bardak kaynar su olan bir kapta salcayi eritip karistirin, tuz ilave edin tepsideki koftelerin uzerine dokun. Kapagini kapatip 180 derece isitilmis firinda yaklasik 1 saat patatesler yumusayana kadar pisirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.