Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Gozleme
Hamur malzemeleri:
500 gr. un
1 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi tuz
kulak memesi yumusakligina gelecek kadar su ilavesi
Peynirli ic:
Ufalanmis beyaz peynir
1 kucuk ince dogranmis kuru sogan
dogranmis maydanoz
(Cok az sivi yagla soganlari soteleyin, atesten alip peynir ve maydanozla karistirin.)
Patatesli ic:
Dogranmis kavrulmus kuru sogan
Haslanip catalla ezilmis 4 patates
kirmizi biber, karabiber, tuz, maydanoz
Yapilisi:
Unu derin bir kaba koyup ortasini acip icine suyla mayayi koyup mayayi eritin. Butun hamur malzemelerini karistirip gerektikce su ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. Yumurta buyuklugunde bezelere bolun ve her parcayi yufka gibi acin. Istediginiz ic harcindan koyup hamuru zarf seklinde kapatin.Teflon tavada yagsiz olarak altini ustunu pisirin. Piser pismez, catala batirdiginiz kucuk bir kalip tereyagini sicak gozlemenin uzerinde gezdirip yagin surulmesini saglayin. Bu sekilde yaglaninca cok daha lezzetli oluyor ve tereyaginin yanmasi da onleniyor. Dilimlere keserek servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.