Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Gozleme

Hamur malzemeleri: 500 gr. un 1 yemek kasigi kuru maya 1 tatli kasigi tuz kulak memesi yumusakligina gelecek kadar su ilavesi Peynirli ic: Ufalanmis beyaz peynir 1 kucuk ince dogranmis kuru sogan dogranmis maydanoz (Cok az sivi yagla soganlari soteleyin, atesten alip peynir ve maydanozla karistirin.) Patatesli ic: Dogranmis kavrulmus kuru sogan Haslanip catalla ezilmis 4 patates kirmizi biber, karabiber, tuz, maydanoz Yapilisi: Unu derin bir kaba koyup ortasini acip icine suyla mayayi koyup mayayi eritin. Butun hamur malzemelerini karistirip gerektikce su ilave ederek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Uzerini kapatip 1.5 saat mayalandirin. Yumurta buyuklugunde bezelere bolun ve her parcayi yufka gibi acin. Istediginiz ic harcindan koyup hamuru zarf seklinde kapatin.Teflon tavada yagsiz olarak altini ustunu pisirin. Piser pismez, catala batirdiginiz kucuk bir kalip tereyagini sicak gozlemenin uzerinde gezdirip yagin surulmesini saglayin. Bu sekilde yaglaninca cok daha lezzetli oluyor ve tereyaginin yanmasi da onleniyor. Dilimlere keserek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.