Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in karidesli mini pizzalari

Hamur malzemeleri: 3/4 su bardagi ilik su 1 yemek kasigi zeytinyagi 2+1/4 su bardagi un 1 cay kasigi tuz 1 cay kasigi seker 1 tatli kasigi kuru maya Ic malzeleri: kucuk karidesler (tavuk gogsu de kullanabilirsiniz bunun yerine) rendelenmis kasar peyniri bocconcini peynir (beyaz yumusakca top seklinde naturel tadi olan bir peynir cesidi) feslegen Sosu icin: 1 kucuk kuru sogan 1 dis dovulmus sarimsak 1 yemek kasigi zeytinyagi 2 yemek kasigi salca 1 yemek kasigi ketcap tuz, karabiber Yapilisi: Unun ortasini acip icine ilik su ve kuru mayayi koyup parmak uclariyla karistirarak eritin. Diger hamur malzemelerini de koyarak iyice yogurun. Ustunu kapatarak 1.5 saat mayalanmaya birakin. Sosunun hazirlanmasi: Kucuk bir tavaya 1 yemek kasigi zeytinyagini koyun, ince dogranmis soganlari ve sarimsagi birlikte kavurun. Sonra salca, ketcap, tuz ve karabiberi koyun biraz da su ilavesiyle pizzalarin uzerine surulecek sos kivamina getirin. Bu sosu baska bir kaba alin. Ayni tavaya cok az yag ilave edip karidesleri biraz kavurun. Karides kullanmayacaksaniz kucuk dogranmis tavuk gogsunu kavurun. Hazirlanan sosun bir kasigini karideslere ilave edin az su ilave edin kapagini kapatip yumusayana kadar pisirin. Unlanmis tezgahta ceviz buyuklugundeki hamurlari merdaneyle yassiltip yaglanmis tepsiye dizin. 5 dakika 200 derece isitilmis firina verin ve cikarip hazirladiginiz sosu hamurlarin uzerine surun. Rende kasar serpip kaidesleri ya da tavuklari koyun biraz daha peynir serpip tekrar firina verin. Yaklasik 15 dakika pisirin. Pizzalar piserken bocconcini peyniri dilimleyin. Pizzalar sicakken birer parca peynirle birer dal feslegeni uzerine koyun. Ben parti icin yaptigim icin mini pizzalar yaptim. Ayni sekilde hazirlayip buyuk pizza da hazirlayabilirsiniz. Lutfen farkli malzemeler kullandigim pizza tarifime de bakin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.