Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
21 Ocak 2008 Pazartesi
Yesim'in cikolatali pudingli keskulu
Malzemeler:
4 su bardagi sut
4 yemek kasigi pirinc unu (parcalayicida pirinc un halinde cekilerek yapilmis)
1 su bardagi seker
1 fiske tuz
2 corba kasigi yesil fistik
2 corba kasigi parcalayicida un haline getirilmis badem
2 corba kasigi hindistan cevizi
1-2 kasik kakao)
Yapilisi:
Sutu, pirinc ununu ve sekeri telle karistirarak pisirin. Kaynama noktasina gelip goz goz olunca, fistik, badem ve hindistan cevizinin yarisini muhallebinin yarisina katin. (Kalanlarini ise en son olarak uzerini suslemede kullanmak icin ayirin.) Muhallebinin diger yarisina da 1-2 kasik kakao karistirin. Keskul ile kakaolu pudingi kasikla ayni anda servis kaplarina oyun. Boylece yari beyaz yari kakaolu bir gorunum olacak. Toz badem, yesil fistik ve hindistan cevizi ile uzerini susleyip soguk servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.