Translate

21 Ocak 2008 Pazartesi

Yesim'in joleli meyveli pastasi

Pandispanya icin: 6 yumurta 6 kucuk kahve fincani un 6 kahve fincani seker yarim limon suyu 1 limon kabugu rendesi 1 cay kasigi kabartma tozu 1 tatli kasigi vanilya 2 corba kasigi sivi yag Suslemek icin: 1 paket toz krem santi 1 su bardagi sut 1 dilimlenmis kivi 1 kase konserve seftali suyuyla 1 paket seftali veya mango jolesi Yapilisi: Yumurtalari, vanilya ve sekeri mikesrin yuksek ayariyla kopuk kopuk olup bembeyaz krema goruntusune gelene kadar cirpin. Unu eleyerek ilave edin. Kabartma tozu, limon suyu, limon kabugu rendesi ve sivi yagi ekleyin. Cirpma teliyle veya mikserin bir ucunu elinize alarak hamuru savurarak yavasca alttan uste karistirin. (Bu asamada elektrikli mikser kullanirsaniz kopuk kivami kaybolur ve omlet goruntusune geri doner yumurtalar ve pandispanya kabarmaz.) Yuvarlak kek kalibini yaglayin ve firin kagidi serip tekrar yaglayin. Karisimi buraya dokup, 180 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Firindan cikarip sogumaya birakin. Enine iki esit kata ayirin. Toz krem santiyi 1 su bardagi sutle beraber elektrikli mikserle katilasana kadar cirpin. Krema haline getirilmis krem santinin bir miktarini alttaki parcanin uzerine surun ve diger parcayi uzerine yerlestirin. Kalan krem santiyi de yanlarina surun. Uzerine de kivi ve seftali dilimlerini yerlestirip, joleyi kutunun uzerinde tarif edildigi sekilde hazirlayin. Hafif koyulasmasi icin joleyi hazirladiginiz kapla beraber dolaba kaldirin. (Koyulasmadan kekin uzerine dokerseniz kekin icine karisir.) Jole kivamina gelmeye baslayinca meyvelerin uzerine dokup, pastayi jole iyice katilasincaya kadar buzdolabinda bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.