Translate

19 Şubat 2008 Salı

Spagetti bolonez

Malzemeler: 1 paket no.4 spagetti Tencerenin aldigi kadar bolca miktarda kaynar su 2 tatli kasigi tuz Bolonez sosu: 2 yemek kasigi zeytinyagi - sosu icin (extra light) (2 kasik ta sonra tencereye koyulacak) 1 kucuk ince dogranmis kuru sogan 1 dis incecik dogranmis sarimsak 1 kabugu soyulup rendelenmis havuc 250 gr dana kiyma 2 kucuk kucuk dogranmis domates 2 yemek kasigi salca 1/2 kucuk cay kasigi kuru feslegen 1/2 kucuk cay kasigi karabiber 1 fiske aci pul biber tuz sos kivami olacak miktarda su ilavesi Bir tutam dogranmis maydanoz Suslemek icin: Kalip parmesan peynirinden patates soyacagiyla seritler kesin. (Pakette toz halinde parmesan kullanmayin.) 1-2 yaprak maydanoz veya taze feslegen Yapilisi: Tencerede suyu kaynattiktan sonra tuz atip spagettiyi suyun icine koyun. Karistirip kapagini kapatmadan haslayin. Iyice hamur olmamasina dikkat edin, hafif cignenebilir olmasi gerekiyor. Suzgece cikarip 2 saniye soguk sudan gecirip suzun. Tencereye 2 kasik zeytinyagi koyup tuz atin ve spagettileri koyup iki kasik yardimiyla karistirin. Servis tabagina spagettiyi koyup uzerine bolonez sosu en uste de parmesan peyniriyle maydanoz koyup servis yapin. Sosun hazirlanmasi: Ince dogranmis sogani, sarimsagi ve rendelenmis havuclari zeytinyaginda kavurun ve kiymayi ilave edip onu da suyunu cekene kadar kavurun. Dogranmis domatesleri koyup onlar da yumusayana kadar karistirarak pisirin. Sonra salcayi, baharatlari, tuzu ve biraz su ilave ederek sos kivamina getirin. Atesten alip dogranmis maydanozu ilave edip karistirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.