Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
24 Mart 2008 Pazartesi
Firinda sutlac
Malzemeler:
1 kg sut
6 yemek kasigi dolusu pirinc unu
1 su bardagi seker
100 gr pirinc
1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi vanilya
1/2 cay bardagi gulsuyu
Yapilisi:
Kucuk bir tencereye yikanmis pirinci ve uzerini 3 parmak gececek kadar suyu koyup yumusayana kadar haslayin. Sutu, sekeri ve pirinc ununu ayri bir tencereye koyup telle karistirarak kaynama noktasina getirin. Bir kepce sutlu pirinc unundan alip bir kaseye koyun. Suzulmus pirincleri tenceredeki sute ilave edin, 7-8 dakika daha pisirin. Bir yumurtanin sarisini ve vanilyayi cirparak kasedeki sute karistirin. Sutlaci genis cam bir firina dayanikli kaba dokun, gulsuyunu serpistirip hafifce karistirin. Uzerine yumurtali karisimi serpip isitilmis ustten ates veren gril veya firina uzeri kizarina kadar koyun. Oda sicakligina gelince buzdolabina kaldirip soguk servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.