Translate

8 Mart 2008 Cumartesi

Kremali mantarli fettucini (yassi uzun) makarna

Malzemeler: 1 paket fettucini makarna Kaynar su, tuz Kremali mantar sosu malzemeleri: 1-2 yemek kasigi sivi yag 1 kuru sogan 1 dis sarimsak 10-15 mantar 1 su bardagi krema (sekersiz) karabiber pulbiber bir tutam dogranmis maydanoz Ustu icin: Fazladan maydanoz ince soyulmus parmesan peyniri Yapilisi: Tencereyi 4/3 su ile doldurup kaynatin. Su kaynarken asagidaki tarifle sosu hazirlayin.Kaynayinca 2 tatli kasigi tuz atip, fettucini makarnalari atip bir kez kasikla cevirin. Kapaksiz olarak cok hamur olmadan hafif diri kalacak sekilde pisirin. Suzgece cikarip, 1-2 saniye soguk suya tutup, suzun. Kremali mantarli sosun yapilisi: Sivi yagi kucuk bir tavaya koyun. Kucuk kucuk dogranmis sogani ve sarimsagi yumusayana kadar kavurun. Sonra kucuk kucuk dogranmis mantarlari ilave edip biraz da onunla kavurun. Kremayi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ilave edip karistirin. Atesten alip dogranmis maydanozlari koyup karistirin. Makarnalari tencereye alarak bu sosu ister icine karistirin, isterseniz servis tabaginda uzerine dokun. Ince ince soyulmus parmesan peyniri ve maydanoz serperek servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.