Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
8 Mart 2008 Cumartesi
Kremali mantarli fettucini (yassi uzun) makarna
Malzemeler:
1 paket fettucini makarna
Kaynar su, tuz
Kremali mantar sosu malzemeleri:
1-2 yemek kasigi sivi yag
1 kuru sogan
1 dis sarimsak
10-15 mantar
1 su bardagi krema (sekersiz)
karabiber
pulbiber
bir tutam dogranmis maydanoz
Ustu icin:
Fazladan maydanoz
ince soyulmus parmesan peyniri
Yapilisi:
Tencereyi 4/3 su ile doldurup kaynatin. Su kaynarken asagidaki tarifle sosu hazirlayin.Kaynayinca 2 tatli kasigi tuz atip, fettucini makarnalari atip bir kez kasikla cevirin. Kapaksiz olarak cok hamur olmadan hafif diri kalacak sekilde pisirin. Suzgece cikarip, 1-2 saniye soguk suya tutup, suzun.
Kremali mantarli sosun yapilisi:
Sivi yagi kucuk bir tavaya koyun. Kucuk kucuk dogranmis sogani ve sarimsagi yumusayana kadar kavurun. Sonra kucuk kucuk dogranmis mantarlari ilave edip biraz da onunla kavurun. Kremayi, tuzu, karabiberi, pulbiberi ilave edip karistirin. Atesten alip dogranmis maydanozlari koyup karistirin. Makarnalari tencereye alarak bu sosu ister icine karistirin, isterseniz servis tabaginda uzerine dokun. Ince ince soyulmus parmesan peyniri ve maydanoz serperek servis yapin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.