Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
9 Mart 2008 Pazar
Pudra sekerli lokma
Malzemeler:
4 su bardagi un
1 yumurta
2 su bardagi ilik su
1 cay kasigi tuz
7 tatli kasigi seker(tepeleme)
1 paket kuru maya
Uzeri icin:
Altini ustunu kaplayacak miktarda pudra sekeri
Kizartmak icin:
Sivi yag
Yapilisi:
Butun malzemeleri karistirip, boza kivaminda akici bir hamur hazirlayin. 1.5 saat mayalandirin. Sivi yaga batirilmis tatli kasigiyla hamurdan kucuk parcalar alip yaga batirdiginiz elinizle parcayi kasiktan kurtarip kizgin yaga birakin. Altini ustunu kizartin. Genis bir tepsiye koyun, soguyunca uzerine pudra sekeri eleyin ve servis tabagina alin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.