Translate

21 Mart 2008 Cuma

Tavsancik pastasi

Kek hamuru: 4 yumurta 1 su bardagi seker 1 cay bardagi sivi yag 1 paket kabartma tozu (1 yemek kasigi) 2 su bardagi un 1 paket vanilya 2-3 kasik sutle isitilarak eritilmis 5-6 kare bitter cikolata Ara kremasi: 2.5 su bardagi sut 1 su bardagi seker 3 yemek kasigi un 1 paket vanilya 3-4 yemek kasigi kakao (Butun krema malzemelerini telle cirparak katilasana kadar pisirin.) Pismis kek katlarini islatmak icin 1 su bardagi su icinde eritilmis 2-3 cay kasigi seker ve vanilya. Kekin yapilisi: Yumurtalarla sekeri elektrikli mikserle yuksek ayarda 5 dakika kadar kopurene kadar cirpin. Diger malzemeleri de ekleyin ve yavasca alttan uste tahta kasikla birbirine gececek kadar karistirin. Eritilmis sutlu cikolatayi da ilave edin kasikla karistirin. Yaglanmis 18-20 cm capindaki kek kalibina dokun, 180 derece isitilmis firinda 35-40 dakika pisirin. Soguyunca kabaran kismini duzlemek icin bicakla eli kismi kesin, ve keki uc kata kesin. (Ben iki kata kestim ama biraz kuru oldu o yuden 3 kat kesip aralari kremayla islanirsa tam olur.) Ilk kata sekerli vanilyali sudan biraz serpistirin, pasta kremasini surun. Butun kek katlarina bu sudan serperek krema ile doseyin. Kek soguyunca actiginiz seker hamuruyla kaplayin. Istediginiz sekilde 3 boyutlu susler yapin. Uzeri icin seker hamuru malzemeleri: 1+1/2 yemek kasigi jelatin 1 yemek kasigi kaynar su 1 yemek kasigi glikoz 125 gr pudra sekeri bir iki damla gida boyasi (Seker hamuru bu olcuyle yapilinca, merdaneyle olabildigi kadar ince acildiginda tam pastanin uzerini kaplayacak kadar hamur cikiyor. (Fotograftaki acik yesil renkli hamur). Farkli renklerde seker hamuru dekorasyonunu yapmak icin tekrar bu olcekle yapabilir ama tam karismadan hamuru kucuk parcalara bolerek degisik renkler katarak cesitli renklerde seker hamuru hazirlayabilirsiniz.) Seker hamurunun yapilisi: Jelatini kaynar suyla kucuk bir tavaya koyun eriyince glikozu da ilave edin. Hepsi eriyip karisinca bir karistirma kabina koydugunuz pudra sekerinin uzerine dokun ve elle yogurun. Cok yapiskansa biraz pudra sekeri serpip, yapismayan bir kivama getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarinizi duzenli olarak cevaplamaya calisacagim.