Once goze, sonra damaga hitap eden yemekler, pastalar, kurabiyeler, borekler, corekler... Kelimelerle soylenemeyenleri ifade eden tablolarim... Tablolarin ifade edemediklerini dile getiren kemanim... Biraz yemek, biraz resim, biraz muzik... Bir dilim kekle bir fincan kahve icsem... Bir tabloya dalsam... Biraz Bach calsam...KISACASI... MUTFAKTAKI KEMANCI RESSAM.
Translate
23 Mart 2008 Pazar
Taze tarhana corbasi
Malzemeler:
2 yemek kasigi sivi yag
3 yemek kasigi un
1/2 su bardagi ince irmik
1 tatli kasigi kuru nane
2 litre su
250 ml yogurt
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi tatli biber salcasi
tuz, karabiber
Sosu icin:
1 tatli kasigi tereyagi
1/2 cay kasigi tatli kirmizi biber
1 tatli kasigi domates salcasi
tuz, biraz su ilavesi
(Su ilavesiyle sos kivamina getirerek kisik ateste 5 dakika pisirin.)
Yapilisi:
Tencereye sivi yagi, unu, irmigi ve naneyi koyup hafifce kavurun. Salcalari, yogurdu, suyu, tuzu, karabiberi koyup telle karistirarak kaynayana kadar pisirin. Kaynama noktasina gelince kapagi acik olarak 10 dakika pisirin. Servis icin uzerine sostan gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhaba
YanıtlaSilTarhana corbaniz leziz oldugu kadar pratik gorunuyor. Denemek istiyorum.
Yalniz, tarifte NANEYI unla kavurun diye geciyor ama malzeme listesinde nane yok.
Nane kuru nane mi olucak, taze nane mi, ne kadar olucak?
Cevabinizi belkiyorum, elinize saglik.
Naneyi ve miktarini malzemelere koymayi unutmusum, tesekkurler hatirlattigin icin. 1 tatli kasigi (tepeleme) kuru nane kullandim. Arzuya gore miktari arttirilabilir. Sevgiler.
YanıtlaSil